Denne nettsiden krever JavaScript. For å kontakte oss, vennligst send en e-post til: skjeri@kirken.noInfoside for ansatte i kirken | Skjer i kirken

For ansatte i Den norske kirke

Hva er Skjer i kirken?

Skjer i kirken er utviklet og driftet av Den norske kirke for å nå ut til publikum og medlemmer som i dag ikke er en aktiv deltager i en menighet.

Undersøkelser fra Skjer i kirken viser oss at mange er interesserte i å delta på arrangementer i regi av Den norske kirke, men at de synes det er vanskelig å finne denne informasjonen. Publikum er intereressert i hva som skjer i sitt nærområde, mens kirken har fordelt informasjonen ut i de ulike menighetene sine nettsider. Dette fører til at publikum, om de bor i et område med mange menigheter, har vanskelig for å finne svar på spørsmål som:

 • Er det noen gode konserter i mitt nærområde?
 • Jeg har lyst til å delta i et kor, er det noen for meg?
 • Min lokalmenighet har en familiegudstjeneste, noe jeg ikke liker. Er det noen andre som har en gudstjeneste med nattverd for meg?
 • Hvem arrangerer julemesser i Tønsberg og omegn?

Mens disse spørsmålene før krevde at publikum fant fram til menighetene i sitt nærområdes nettsider, vil Skjer i kirken vise fram et samlet innhold på en enkel og intuitiv måte. Skjer i kirken er utviklet så menighetene slipper å bruke mye tid på publisering, og vi skal fungere uavhengig av hvilken teknologi eller nettsideløsning din menighet bruker.

Vårt mål er å hjelpe alle menigheter med å nå ut til flere men samtidig bruke mindre tid til å få det til. Dette er en stor oppgave, men forhåpentligvis vil du oppleve at vi blir litt dyktigere og bedre hver dag. Vi setter stor pris på tilbakemeldinger, så ta gjerne kontakt med teamet vårt via tilbakemeldingsknappen på vår tjeneste.

Hvordan legge inn arrangement

Mange legger inn arrangement via sitt fagsystem som igjen er integrert direkte mot Skjerikirken.no. Men for de som ikke har eller ønsker å benytte denne integrasjonen, så har du mulighet til å legge arrangementet ut via vår arrangørportal. Portalen skal være lett å bruke, og gir deg mulighet til å publisere arrangementet på din Facebook-side samtidig. Følg disse stegene for å komme i gang.

 • Gå til https://skjerikirken.no/portal.
 • Logg inn med din @kirken.no eller din kirkebakken-bruker. Det samme som du bruker når du skal logge på din @kirken.no epostadresse, eller den du bruker for å logge på kirkens intranett.
 • Søk opp din menighet, velg opprett arrangement og følg stegene i veilederen.
 • Dersom du publiserer for flere menigheter, så kan du under innstillinger legge til flere menigheter som du bytter imellom

Om du ikke ønsker å opprette en @kirken.no bruker så kan vi opprette en egen bruker for tilgang til Skjer i kirken. Send ditt navn, jobbmail og menigheten du jobber i til skjeri@kirken.no, så oppretter vi bruker til deg.

Viktig info til dere som bruker Episerver

Dersom menigheten din bruker Episerver-hjemmesiden (kirken.no-sider), så har vi tidligere hentet menighetens arrangementer automatisk. Denne muligheten vil bli erstattet av de to nye integrasjonene som er utviklet av Vitec Agrando og Kirkedata som forklart under.

Kirken.no vil fortsatt få oppdaterte arrangementer, men da fra skjerikirken.no. Du kan også opprette arrangementer i EPiServer, og de vil bli synlig både på kirken.no og skjerikirken.no. Men vi anbefaler at du bruker enten fagsystemet eller https://skjerikirken.no/portal til å oppdatere din menighets kalender heretter.

Integrasjon mellom Medarbeideren og Skjer i kirken

Dersom din menighet benytter Medarbeideren fra Vitec Agrando, og ønsker å publisere arrangementer på Skjer i Kirken, så er det viktig at dere følger veiledningen her: https://agrando.no/Artikler/Visning/ArticleID/2351

Det er ikke mulig å automatisk publisere arrangementer fra Medarbeideren til Skjer i kirken uten at noen ansatte flytter og spesialtilpasser innholdet. Dette da man tidligere har kommet i skade for å publisere konfidensiell informasjon, og da arrangementer som er opprettet uten tanke på publisering ofte mangler riktig lokasjon og ofte mangler gode beskrivelser.

Integrasjon mellom Kardinal til Skjer i kirken

Det eksisterer nå en integrasjon mellom Kardinal fra Kirkedata direkte til skjerikirken.no.

De som benytter Kardinal publiserer til Skjer i kirken samtidig som man publiserer til egen hjemmeside, ta kontakt med Kirkedata for mer informasjon om hvordan denne integrasjonen fungerer.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor dukker ikke vårt arrangement opp på skjerikirken.no?

 • Ditt arrangement mangler gyldig lokasjon. Skal vi plassere arrangementet riktig på kartet, så trenger vi å vite adressen eller kartlokasjonen til hvor arrangementet avholdes. Dersom dette mangler er vi ikke i stand til å vise fram arrangementet
 • Det er ikke publisert til Skjer i kirken riktig fra fagsystemet
 • Menigheten har ikke integrert sitt fagsystem mot Skjer i kirken og har ikke lagt inn arrangementet i arrangørportalen
 • Arrangementet er lagt inn som gjentagende arrangement

Hvorfor har arrangementet mitt feil kategori?

 • Dersom arrangementet er opprettet i arrangørportalen er det merket av for feil kategori når arrangementet ble opprettet. Du kan endre kategori ved å gå til din menighet i portalen og velge "Rediger"
 • Dersom arrangementet ditt har feil kategori, for eksempel at en korøvelse kommer opp under "Gudstjeneste"-kategorien, er den sannsynligvis markert som gudstjeneste i fagsystemet (Medarbeideren eller Kardinal) der arrangementet er opprettet

Vi vil høre fra deg!

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre tjenesten. Det er derfor veldig viktig for oss å vite hva du synes er bra og hva du synes burde være bedre. Send oss gjerne din tilbakemelding på e-post til skjeri@kirken.no.

Søk på menighet eller sokn